30 de març 2013

Magdalenes

Avui toquen magdalenes!

Ingredients (12 magdalenes)
  • 125 g d’ou (aprox. 2 ous grans o 2 mitjans més una clara, però és millor pesar-ho!)
  • 175 g sucre
  • 60 g llet sencera
  • 190 g oli de gira-sol
  • 210 g farina de rebosteria
  • 5 g llevat químic
  • Una mica de sal
  • Ralladura de llimona


Preparació
  1. Amb la batedora elèctrica, batre els ous amb el sucre fins a que blaquegin i hagin triplicat el seu volum.
  2. Afegir la llet i l’oli de gira-sol i batre a poc a poc.
  3. Tamisar la farina i el llevat. Incorporar-ho a la barreja, tot baten a poc a poc. Afegir també la sal i la ralladura de llimona.
  4. Batre a marxa ràpida fins aconseguir una mescla homogènia (2-3 min).
  5. Pre-escalfar el forn a 250 ºC, amb l’escalfor de dalt, abaix i el ventilador.
  6. Omplir les càpsules per a magdalenes  (¾ parts aproximadament) i afegim una mica de sucre per sobre. També els hi podem afegir bocins de xocolata, pinyons, etc.
  7. Coure les magdalenes al forn durant uns 15 minuts a 210 ºC, amb l’escalfor de baix i el ventilador.
  8. Deixar refredar les magdalenes sobre una reixeta.


Aquesta recepta és una adaptació del llibre d'en XavierBarriga, Pan


 

2 comentaris: