6 d’oct. 2012

Bolets & Joseps


Tot i que els nostres pares i avis han anat tota la vida a buscar bolets, nosaltres feia mooolts anys que no els acompanyàvem. Per tant, aprofitant la trucada dels parents del berguedà ens animem a pujar i fer una volta per aquells boscos, aviam si tenim sort... i la veritat, és que no hem pogut ensopegar millor dia!!!


04:30h Amunt! amuntt! buuff! quina mandra... això d'anar a dormir a dos quarts d'una i llevar-se de matinada no pot ser pas bo.


A les 05:15h recollim al pare d'en Josep (en Josep) i enfilem carretera amunt fins al parking del càmping de Berga, on ens espera en Josep (el cosí). A partir d'aquí, com mana la tradició, no us desvetllarem el punt concret on varem anar a buscar els bolets, però us donem un parell de pistes: només s'hi pot accedir amb 4x4 i està prou amunt com per no trobar-nos gaire gent.


Així doncs, amb els primers raigs de llum ens endinsem al bosc i un cop arribem a l'obaga trobem els tres primers rovellons sota un petit pi negre. Oh! quina il·lusió! ja que tenint en compte que aquest esta essent un dels anys més secs des de fa molt de temps les nostres expectatives no són gaire altes. Seguint les indicacions del nostre guia, en Josep (cosí), ens separem i pentinem la zona.

Guaita! un rovelló! mira! aquí dues llenegues! vigila! no trepitgis aquests fredolics! i aquests pinetells?!? que macos! (que pixa-pins som)


Mica en mica el cistell es va omplint mentre el sol cada cop és més alt. Tot i tenir gana, com que la jornada està essent productiva seguim enfeinats una bona estona més. A quarts de dotze els quatre cistells ja són plens (cap de nosaltres s'ho acaba de creure!!!), així que, amb un somriure d'orella a orella decidim que ja n'hi ha prou per avui i que és l'hora d'esmorzar. En Josep (cosí) ens sorprèn amb un àpat espectacular: truita de rovellons, costelles de porc confitades, bull negre, pa de pagès i una bona bota de vi.
 
 

Amb la panxa ben plena i contents com un gínjol baixem cap a casa, fem un dinar ràpid i comencem la feina més dura del dia: netejar els bolets!

La iaia Ramona i en Josep (pare) ens fan una master class de neteja de bolets, on cada tipus té el seu què. Comencem molt animats, però després de dues hores de feina feixuga el cansament es fa notar. Menys mal que som un bon equip: mentre alguns netegem, la Julita escalda, sofregeix i embossa i en Josep (fill) prepara el foc per fer els rovellons més menuts a la brasa.



Mmmm! que bons!!!


5 comentaris:

  1. Ala Eva i Josep, la propera aviseu que jo m'apunto.....enhorabona per la collita i pel blog!!!!

    ResponElimina
  2. Pel que veig a valgut la pena llevar-se d' hora, ehhh??? Quina bona pinta que tenen!!!!!! ;P

    ResponElimina
  3. Qué cabrons!!! Quina enveja.....
    Recomanació d'entrepà que vaig provar l'altre dia: carnsalada amb rovellons i allioli....boníssim!!
    Apa! Bon profit!!

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta la brasa! El pròxim cop, aviseu que m'apunto! ;)

    ResponElimina