26 de maig 2013

Segona etapa del cicle "Itineraris pel parc natural Cadí-Moixeró"

Des de començaments d'any som socis del Centre Excursionista de Castellar, però fins a dia d'avui entre pitus i flautes no hem pogut apuntar-nos a cap excursió... així que, si tot va bé avui ens "estrenem" amb el Centre!

Recorregut: Vilanova de Banat - Cava - El Querforedat - Estana
Llargada: 22 km
Desnivell : +1060/-813 m
Temps: 8:00 h, pauses incloses.


El Grup de Muntanya organitza un itinerari de cinc etapes pel parc natural del Cadí - Moixeró. Sincerament volíem anar a la primera etapa entre Gósol i Fórnols del Cadí, però el mal temps (els va acabar nevant!) ens va fer endarrere.

Avui la cosa és diferent: el dia s'aixeca net i clar, i nosaltres darrere seu! No són ni les 5 del matí quan començar a sonar el maleït despertador. Fa mandra, molta mandra, però segur que l'excursió pagarà la pena. A les 6 en punt ja estem palplantants a la parada de l'autobús saludant a una petita part del grup. Tot i alguna baixa d'última hora, finalment en som 31!

Tres hores més tard l'autocar ens descarrega a Vilanova de Banat, un petit poble aprop d'Alàs i Cerc que no deu arribar ni a la trentena d'habitants. Aquí comencen els 22 km de l'excursió d'avui, la majoria d'ells a través del GR 150.


La primera parada del camí és a la Molina de Lletó. Són més de les deu i no hem menjat res des que ens hem llevat, així que s'agraeix l'esmorzar!

 

A partir d'aquí us podríem explicar les espectaculars vistes de la cara nord del Cadí mig nevat, descriure-us el prat que hi ha just davant de l'ermita de la Mare de Déu del Boscal, o quant bonic que és Cava, amb les seves vaques passejant pel mig del poble, però creiem que és millor deixar parlar les fotografies:


 
 

 
 

Les hores van passant i els quilòmetres van caient, però fins les tres de la tarda no arribem al coll d'Oruga (1601 m). Donada la bellesa del paratge, és el moment de dinar en un dels millors restaurants del Cadí. El menú? Un entrepà de pernil salat!!!


Després de dinar, les forces comencen a justejar. Per sort no queden pas molts quilòmetres, a més corre el rumor que a Estana hi ha bar, petit, però amb cervesa freda!!!

 

Finalment, completem els 22 km en unes 8 hores. Tot i arribar cansats, estem contents perquè acabem molt millor del que ens esperàvem, així que si tot va bé, d'aquí quinze dies a per la següent etapa!






1 comentari: