6 d’oct. 2011

Dia 6. Baixant a Edinburgh (328 km)

7:00h 
Avui hem dormit una horeta més, els dies comencen a passar factura.
Baixem a esmorzar i ens trobem una taula immensa tota ben parada. Però quants hostes hi ha al B&B?
Només nosaltres dos!
Quin banquet ens espera: suc de taronja, cereals, torradetes amb mantega i melmelada, beans, saltxitxes, ous ferrats, bacon, xampis, iogurt, cafè amb llet...BBUUFFF!!
Amb la panxa més que plena anem cap a Ballater, amb la intenció de visitar el castell de Balmoral, però esta tancat perquè aquests dies esta ocupat per algun membre de la família real. Canviem de plans i ens dirigim cap a Glamis per intentar veure el castell on va nàixer la reina mare.


De camí el termòmetre del cotxe marca 3ºC a les onze del matí, es veu que aquesta nit hi han hagut les primeres nevades i veiem les muntanyes del Cairngorms enfarinades.

Arribem al castell de Glamis, aquest si es pot visitar. Sembla que la família Bowes-Lyon era de les pobres de la zona, no?
La visita està prou bé i no ens sorprèn la ostentositat i el qüestionable gust en la decoració.

Castell de Glamis

Una de les últimes parades del dia és a Saint Andrews. Tot i que la pluja apareix de nou passegem per les ruïnes de la catedral i el castell, és bastant impressionant veure els edificis derruïts i les tombes que els envolten.


University of  St. Andrews

Una de les sorpreses que ens trobemr a St. Andrews és la seva universitat. Pintoresca com la gran majoria de les universitats escoceses, és la més antiga de totes elles i la tercera més antiga del món anglosaxó.

El centre del poble està ple de gent jove, tots ells estudiants, els quals donen molta vida. Aprofitant que està mig plovent parem a fer un cafè al Mitchell bar, un lloc molt acollidor freqüentat tant per estudiants com per professors, que li foten al vi encara que siguin les 17h!!!


Després de tants i tants quilòmetres en cotxe (més de 1400!!!) encara ens resistim a tornar directament cap a Edinburgh. Així doncs voregem la península fins topar amb els dos magnífics ponts que travessen el riu Forth, i finalment arribem a "casa", el mateix hostel i la mateixa habitació!














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada