20 de des. 2012

Dia 8. Okarito – Franz Josef - Fox Glacier (95km)



6:30h Amunt! Buff! Cada dia costa una mica més...

Ens llevem amb un sol espatarrant, tot i que hi ha una mica de boirina enganxada a les faldes de les muntanyes i sobre els llacs. Tenim l'esperança que s’aixequi i puguem fer les excursions d'avui tranquil·lament, així que comencem a passar cap al glacial de Franz Josef.

La primera excursió serà la del Franz Josef Glacier Valley Walk, una passejada d’una horeta i poc (anada i tornada) fins a la morrena dels glacial. Cada dia els Rangers fixen el lloc fins on la gent es pot apropar segons el risc de despreniments, avui només ens hem pogut acostar fins a uns 500 m del gel. La vista des d’allà ens ha decepcionat una mica, ja que no tenia res d'especial... sincerament ens esperàvem alguna cosa més.



Com que hem acabat abans del que teníem pensat, aprofitem per anar a l’oficina de Glaciers Helicopters i avançar l’hora del nostre vol. Així doncs, a les 11.30h agafarem un l’helicòpter... quins nervis!!! 

L’enlairament és molt més plàcid del que ens esperem i en pocs minuts ens plantem a Fox Glacier. Enfilem glacial amunt quan de sobte ens trobem amb unes vistes espectaculars del Mt. Tasman i el Mt. Cook. A més, el color blau del gel ens té fascinats!!! De camí al segon glacial, el Franz Josef Glacier, fem una parada al circ del glaciar per fer quatre fotos i trepitjar la neu. Tot i el soroll de l'helicòpter i el dels tres companys de vol, la sensació de sol·litud, d'estar al mig del no res és acollonat. Malauradament tot el que és bo s'acaba, per tant al cap de 10 minuts ens criden i tornem pujar a l'helicòpter... sincerament som uns afortunats perquè el dia ens ha acompanyat, però de veritat que és una experiència magnífica!

 


Morts de gana ens mengem uns sandvitxos a la vora d’un dels molts llacs i tot seguit ens posem en marxa cap al Lake Matheson, molt a prop de Fox Glacier. Fem una  passejada d’una 1h 10 min pel voltant del llac, famós per la reflexió de les muntanyes a les seves tranquil·les aigües, malauradament avui fa vent i hi ha alguns núvols, així que ens hem hagut de conformar amb mirar les postals de la botiga de souvenirs.
 

Cansadíssims a les 15h entrem al FoxGlacier Top10 Holiday Park. Aquesta tarda la dedicarem a fer panxing, que ens l’hem ben guanyat!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada